Pe Cristina și Costi am avut deosebita plăcere să îi cunosc într-o seară, la un ceai. Ne-am întâlnit să ne cunoaștem, să îmi povestească despre nunta lor.
Trebuie să recunosc că i-am gasit un cuplu frumos, foarte liniștit,  de care mi-a plăcut tare mult. Tineri, deschiși la suflet și la idei.
Și pentru mine, ca fotograf, dar și pentru cei pe care îi fotografiez e foarte important să fim pe aceeași lungime de undă, acea chimie, cum se spune. Sunt convins că asta au simțit și ei.
Dorind să ii cunosc, i-am rugat să îmi descrie în câteva cuvinte poveste lor de dragoste.
Cristina a fost foarte încântată să îmi împărtășească aceste detalii, fiindu-i imposibil a se limita la cateva cuvinte… o poveste frumoasă pe care o împărtășesc și cu voi. Nu foarte des întâlnești cupluri atât de tinere ca ei și atât de hotărâți.
Cum spuneam, Cristina se pregătea de bacalaureat, când a apărut acest băiat “de București” în viata ei. Era tot ce nu avea nevoie în acel moment și parintii ei erau îngroziți de asta. Pentru că îl iubea, acum era momentul ca ea sa le demonstreze alor ei că aceasta relație îi face bine și că el nu e chiar așa cum își închipuiseră (la modul negativ). Cristina a știut exact ce are de făcut și a demonstrat părinților că ii este perfect așa. A luat bac-ul cu 9.80.
A urmat facultatea. Ea într-un capăt al Bucurestiului, el în celălalt. Îi despărțea un oraș întreg. În fiecare seară, când el o ducea acasă, își spuneau că trebuie să facă ceva în legătură cu asta. Cristina știa că părinții ei nu vor fi de acord să se mute împreună, doar așa… deci s-au hotărât să oficieze relația lor. Când a implinit 20 de ani, a primit de la costi un inel cu o inimioară din 21 de trandafiri.
După ce au hotărât să le mărturisească  părintilor ei planurile…
“Am plecat la București și am început sa ne căutăm restaurant. Ne-am întors și le-am adus pliante. Tata ne-a evitat tot weekend – ul și localurile i se păreau “prea în stradă”, “fără parcare”, ” prea chicioase”, prea, prea, prea… Mama lui își dorea o nuntă ca în povești. La palate nu prea ne încadram, dar am zis să încercăm și noi să facem o diferență și să zicem că am avut în calcul și asta. Am discutat cu o doamna de la vânzări de la Știrbei, ne-a invitat să vedem o sală amenajată la ultima nuntă din sezon. Am fost, am nimerit la o nuntă de 520 de persoane și ne gândeam cum ar arata la 250-300 (și am ajuns la peste 400). Ni s-au oferit câteva date disponibile și o ofertă interesantă. Am făcut un scurt calcul și am plecat de acolo gândindu-ne cum să facem să luăm sala Regina Maria din Domeniul Știrbei. Aveam și data perfectă. 17. Pentru noi 7 era important, dar apoi am realizat că și 17 a fost importantă în povestea noastră. 17 septembrie să fie. Ne imaginam o zi caldă de toamnă cu ale sale culori pe alea spre sală. Un eveniment de poveste, de neuitat. Nu a mai existat “nu prea”, cam era tot ce trebuie acolo. Prestanță, spațiu, frumusețe, parcări (ahaha…) și mai ales intimitate. Am început să facem primul lucru important din viața noastră și pe parcurs ni s-au alăturat și părinții din ce în ce mai dornici. Cred că au înțeles cât de important este când ne-au văzut implicarea. Am ales fiecare detaliu în parte, am căutat sa fim împăcați și prin calitatea lucrurilor și prin calitatea oamenilor.”
 
Le-a rămas la suflet Domeniul Stirbei. Au știut că această locație este perfectă și le oferă tot ce își doresc să realizeze în ziua nunții.
Și-au dorit ca albumul de nuntă să conțina  câteva fotografii simple, îmbrăcați casual… așa cum sunt ei zi de zi, astfel hotărând să realizam o sedința foto de logodnă.
Aceasta a avut loc la Mogoșoaia cu aproximativ trei saptămâni înainte de nuntă. Luna august  – un apus de soare splendid.  Cristina, naturală și gingașă, cu un zambet atât de frumos încât orice fotograf ar dori să-l surprindă. Costi – un adevărat gentleman. Li se citea în ochi dragostea adevarată ce și-o purtau.
A sosit ziua nunții – o zi de toamnă perfectă cu mult soare, înconjurați de oameni frumoși. Nunta mare, o locație de vis. Totul plănuit în cel mai mic amănunt.
Ne întâlnim la casa căsătoriilor unde Cristina era extrem de emotionată, la fel și Costi cred, doar ca nu era asa vizibil :), frumoși din cale afară, unde amândoi au spus un DA foarte hotărât.
Pregătirile detaliate au avut loc la hotelul Capital Plaza, alături de domnisoare de onoare și cavaleri frumoși toți și foarte veseli. Părinții au fost prezenți și ei și ii priveau tare emoționați. Apoi am plecat către biserică într-o elegantă mașina de epocă, Audi – “slăbiciunea” lui Costi. O biserică superbă, Sfântul Spiridon. Cristina fiind fată de preot, am fost asteptați de un sobor impresionat de preoți și de un cor ce îți dorețti să îl auzi de fiecare dată, la orice cununie religioasă – fabulos.
Mergem către palat unde se anunță o petrecere de neuitat. O seară superbă de septembrie. Lumânări aprinse ghidau pe alei invitații. Care nu au fost puțini. Mulți tineri, semn că sarbatoriții erau tare apreciați. Au fost asteptați cu băuturi fine și muzica de calitate.Toate acestea au creat o atrmosfera de poveste, o noapte de care ne vom aminti cu mare drag de fiecare dată.
După o noapte nebună, spre dimineața, într-un moment de respiro alături de Cristina, aceasta îmi spune:
“Nu ai idee cât de greu am găsit fotograf și cât de relaxați am plecat acasă în seara aia la gândul ca în sfârșit am găsit o persoană alături de care sa nu fim încordați, stânjeniți. E foarte important acest lucru. Aș putea spune că e la fel de important ca și talentul și îndemânarea de fotograf. Degeaba ești cel mai bun, dacă omul din fata ta nu îți dă starea aia plăcută, sa te facă sa zâmbești, sa te simti în largul tău… “
Dragii mei dragi… vă doresc din toata inima numai lucruri bune și viata să vă țină alături unul de celălalt, exact așa cum sunteți acum, așa cum v-am cunoscut. Sunt fericit și implinit că v-am cunoscut și că am fost alături de voi în cel mai important moment din viata voastră.
Va îmbrățisez cu drag!
CATEGORIES
SHARE
error: Content is protected !!